tisdag 25 september 2012

Palma de Majorca

Äntligen här. Efter 2 timmars försening från Västerås, svimmande tanter på planet och ytterligare försening så anlände vi till hotellet i Palma 03.00. Trötta som få somnade vi snabbt och fick vakna runt 9-tiden i morse av underbara stadsljud. Bilar och mopeder som körde fort i trånga gränder. Tjutande och pysande sopbilar som gjorde sitt. Ett och annat ljud från nåt utryckningsfordon.
Att solens strålar letade sig in genom en springa i de tjocka hotellgardinerna gjorde inte uppvaknandet sämre.

Med vår packning och hungriga magar letade oss ut i Palmas sköna morgonmyller. De inhemska små cafe'erna var inbjudande och vi valde första bästa. En äldre herre (som inte pratade ett ord engelska) fixade vår frukost efter att jag, mot alla odds, lyckats förmedla vad vi ville ha på min obefintliga spanska. Det satt fint!
Barnen lyckliga och upptagna av storstadstrafiken. Föräldrarna lyckliga av att njuta en frukost i shorts och linne.

Så småningom promenerade vi vidare till Placa de espanya för att hitta bussen som skulle ta oss till Alcudia. Vi hittade den.

Lite sorgsna  över att lämna ett fantastiskt Palma city hoppade vi på bussen, glada dock att få möta andra semestermål i det varma klimatet.Avinguda D’Antoni Maura är så turistigt det blir i Palma.

3 kommentarer:

  1. Palma är härligt. Har tillbringat två dagar men noll kvällar i den stan.

    SvaraRadera
  2. Ja jag känner att nästa gång ska detaljist mer tid där. Palma funkar ju även med barn som gillar bilar :)

    SvaraRadera
  3. Nyss hemkommen från Barcelona. Haft det fab!!! Tillbaka i denna håla. Lite ångest. Saknar tom kloakdoften, en kräka vi såg på tunnelbanan och sunkiga toaletter :) Och naturligtvis saknar jag mångfalden, myllret av människor, cafeer, hamnen, smaker, ljud, dofter - plockar med mig alla upplevelser och försöker vara kvar i inspirationen jag fått. Ha det bäst på er resa!!!! Vi hörs mer när ni kommit hem. Puss å kram Malin

    SvaraRadera