onsdag 3 juli 2013

Duktigt Expressen!

Kvällsblaskan Expressen slår på stort och gör ett EM-magasin. Något liknande har aldrig skett i media inför ett mästerskap i Damfotboll så handlingen i sig är i och för sig värdig. Men när jag slår upp sportsidorna i Expressen kan jag inte låta bli att bli bitter. 
Expressen har nämligen låtit sig göra ett tre helsidor långt reportage om hur DUKTIGA och BRA dom är som gjort detta magasin om dam-EM. 
140 sidor!! 
WOW! 

Pia och flera av spelarna är med i reportaget. Dom ler och visar sin tacksamhet och beundran över magasinet. Jag läser och och försöker i min fantasi byta personerna i detta "duktiga Expressen reportage". Pia mot Hamrén, Schelin mot Zlatan osv. Inte ens i min vildaste fantasi lyckas jag se Zlatan sitta och tacka Expressen för uppmärksamheten. Vilket århundrade bakåt i tiden hade ett sådant reportage varit möjligt? Kanske på stenåldern hade de manliga fotbollsspelarna tackat media som slitit länge med att rista in ett EM-magasin i runsten!! Men antagligen inte ens då!

I den manliga fotbolls/idrottsvärlden har man aldrig behövt tacka för uppmärksamhet och publicitet. Man måste inte ens förtjäna den. Som kvinnlig idrottare måste du vara både väl förtjänt och tacksam för den publicitet du eventuellt får.

Nej, nu måste jag sura några dagar innan jag kan svälja min stolthet och ändå köpa EM-magasinet som säkert erbjuder intressant läsning. 1 kommentar:

  1. Jag vet. Man vill typ ge upp! Kramen till dig och er. //Malin

    SvaraRadera