lördag 26 maj 2018

Förlustens baksmälla

Förlust!
Eller ska man kalla det nederlag, utklassning, förnedring?
Jag vet inte riktigt men känslan av nedstämdhet från gårdagens 0-4 förlust är iaf påtaglig. Tung och deppig. Dryg. Fy f..!

Självrannsakan är starkt närvarande och jag funderar på vad jag egentligen gjorde på fotbollsplanen igår. Jag borde ha jobbat mycket hårdare, som kapten hjälpt laget att hitta in i positioner. Tryckt in en hörna etc etc. Inte varit så kass helt enkelt. Vid förluster likt gårdagens kan jag inte låta bli att undra varför jag lägger all denna tid på fotboll.

Dessa tankar upptar mig nu. Jag ältar, ältar och är sur. Tänker på vad jag och vi hade kunnat göra annorlunda och bättre. Sån är jag. Det kanske låter lite naivt men jag vill, trots min 44-åriga ålder,
försöka utvecklas som fotbollsspelare. Utifrån mina förutsättningar. Göra saker bättre på planen, vara mer noggrann och ha en bra inställning. Jag tänker att det inte bara tjänar ett egoistiskt syfte. Om jag är bättre så blir också mina lagkamrater bättre. Jag vill alltid sträva. Framåt, framåt.

En ny dag har dock nått sin gryning och i takt med att livets övriga strapatser tränger sig in i mitt baksmälla-vacuum så lättar också nedstämdheten. I den stunden vaknar även andra insikter. Såsom att min strävan framåt kanske förutsätter vissa steg bakåt ibland. Likväl som att ingen framtid finns utan en historia? Det ena så att säga uppenbaras av det andra.

Mina negativa tankar skingrar sig så sakteliga och jag börjar se de mer positiva sakerna med mitt fotbolls-engagemang. Det är ju faktiskt en hel del. Inte minst alla sköna lagkamrater jag får träffa på träning och match flera gånger i veckan. All ungdomlig entusiasm, alla skratt och all glädje jag får ta del av. Detta tillsammans med att vi också har en gemensam uppgift med mål och mening. Fotboll!

Jag inser att livet inte är slut trots det sura nederlaget i Hudiksvall igår. När den tunga känslo-ridån gått upp ser jag återigen att vi har förutsättningar för många fina prestationer framöver. Och utveckling. Toner av talang och rutin bildar ett fint ackord och tillsammans med tränarnas gemensamma erfarenheter och goda kunskaper kommer det att bli många fina fotbollssånger. Jag är säker på det.

-Sofia kommer att fortsätta bli bättre för varje match och bli mer samspelt med övriga.
- Fannys gudomliga fötter kommer att slå många smörbollar till målgörare och hennes rutin ge fortsatt och ökad trygghet i laget.
- Eves kombo av färdigheter som exempelvis bra fötter, rutin och styrka ger fortsatt stabilitet åt lagets stomme.
- Dinah hinner springa ikapp många motståndare o sno bollen innan det är dags för nya utmaningar på andra arenor.
- Mathilda kommer att tillföra mod, styrka och lugn i matcher så snart ljumsken har läkt.
- Jonna har massor av rutin och positiv inställning att tillföra och kommer att slå många fina inlägg efter att ha rundat spelare på kanten.
- Mikis är fantastiskt bra och jag är övertygad att vi får se ännu mer av hennes proffsiga  inställning och kloka, distinkta beslut på planen.
- Julia och Maja blir ju vuxna nu i och med studenten och jag välkomnar dom in i det hårda vuxenlivet. 😉 Är säker på att de båda kommer att göra fler snygga mål och med deras tränarvilja och tuffhet skärpa till sina avslut och  ge oss många poäng.
- Tilda, med sin rutin, träningsvilja och helt fantastiska fötter och tvåfotsdribblingar skulle förtjäna ett helsidesreportage i Ljusnan. En så viktig grundbult och en spelare som blir alltbättre.
- Sara, en riktig arbetshäst med otrolig inställning och kämpaglöd och som jobbar ”i det tysta” och inte heller fått jättemycket cred. Men Sara kommer att plocka ner många motståndare på jorden framöver.
- Anna. Jag är så glad åt all tid du har möjlighet att vara med. Anna har mycket rutin och kloka fotbollsbeslut att dela även i år.
- Amanda!!! Vad mer finns att säga? Satsa på fotboll tycker jag 🙂. Det är så kul att du kommit och spelar med oss. Fortsatt en fröjd att beskåda.
- Camila, en fantastisk fotbollspelare, en sån jag alltid velat vara lite mer av. Teknisk. Henne kommer vi få se förnedra många motståndare samt sätta snygga frilägen.
- Nathalie som gått från junis till seniorspelare tillför positiv konkurrens i laget och kommer att runda många motståndare med sitt lätta steg och nätta fötter.
- Hanna förvånar mig ofta med tuffhet, hårdhet och enkelhet  i spelet. .
- Paulina kommer att fortsätta växa i sitt spel som stabil back och alltid med bra inställning.
- Frida bidrar med enkelhet i spelet och pigga ben och lurar motståndare. Alltid mig också.
- Fanny O med sin glöd, pigga ben, kämpartakter kommer att fortsätta vara en grym bollvinnare i matcher framöver. Alla lag måste ha en Fanny!
- Rebecka vår fantastiskt duktiga allroundspelare slutar inte imponera och blir dessutom bättre för varje träning som går.

Och sist men inte minst :),  jag själv. Jag kommer säkert fortsätta uppmärksammas i pressen på grund av min ålder - inte talang. Men all publicitet är bra sägs det så jag får väl lita på det.

Allt detta ovan plus vår sköna tränarstab o lagledare . Fem starka karaktärer som var och en bidrar till lagets och spelares utveckling. I den trojkan återfinns framgångsfaktorer som:
logistisk färdighet av rang, proffsig teambuilding, lättsam perfektionism, analytiska förmågor, extraordinärt fotbollskunnande, kreativt lärande, pedagogik och en skopa humor när de väl bestämmer sig för att sätta den sociala sidan till 😉.

Med allt det här i åtanke har min nedstämdhet gett vika och här sitter en positiv och glad fotbollspelare.

Redo att ta nya tag 💪🏻!
//Marie #3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar