onsdag 4 januari 2012

Letar den perfekta resan

Finns den?
Troligtvis inte.
I alla fall har inte jag lyckats hitta den, ännu. Trots idogt letande.
Men trägen vinner, sägs det.
Plus att någon sanning ligger det i påståendet "det är vägen dit som är målet". För sällan är jag så rofylld som när jag slår mig ner framför datorn och googlar resor. Varje tangenttryck känns som ett äventyr.
Resfeber.
Frossa.
Vart ska google ta mig denna gång?

Familjeläget nu kräver vissa fasciliteter. Därför blir resmålet inte så mycket mer spännande än chartermålen inom Europa. Det krävs dock en mycket erfaren resesäljare för att hitta resan som ska passa vår familj. En säljare som inte existerar. Det vet jag, för jag har pratat med de flesta. Jag får helt enkelt ta saken i egna händer.

För en lyckad solresa i nuläget krävs följande: (lista rangordnad med viktigast först)

*Hotell med vattenrutschkanor, minst 3 st och ej mindre än 3 meter.
*Uppvärmda pooler
*Strandläge
*Puls
*Flyg från Borlänge
*Bungalowhotell (för att undvika högt hotell där man får bo 20 meter upp luften med balkongräcke som når knappt upp till låret.)

Jag har letat resor maniskt i två veckor. Därför kan jag allt om hotell, stränder, mat, vattenrutcshkanor, flygtider och priser till de flesta resmål till alla kanarieöar.
Har jag hittat min resa?
Nej!

Men trägen vinner och tillslut står jag som segrare när grannen i flygplansstolen har betalat 200 kr mer för sin resa till samma resmål.

Bjuder på bilder från Kenya 2005, Tessaloniki 2006, Gr Canaria 2008, 2009, Mallis 2010.

1 kommentar:

  1. Osäker på om de flyger till Algarve från Borlänge, men om de gör det så föreslår jag Praia da r (kan inte stava) på Algarvekusten. Vi var där med D o R när de var ... lite större än M o S, men vi åkte vattenrutschkana, letade snäckor, förundrades över ebb och flod osv. Jag tror på Algarve!

    SvaraRadera